diumenge, 29 de novembre del 2015

EXPERIMENTEM AMB OUS

Dins el treball del projecte dels ànecs, la setmana passada vam experimentar amb dues classes d'ou, el de gallina i el d'ànec, per poder-ne observar les diferències tant per fora com per dins.
Hem observat que els ous de gallina són més petits que els d'ànec, degut a què les gallines són més petites que els ànecs. El color també és diferent; el de gallina és de color marró (tot i que també n'hi ha de blancs) i el d'ànec és blanc, encara que hem sabut que depenent del tipus d'ànec l'ou també pot ser de diferents mides i colors.
Pel que fa a la textura de la closca, hem vist que el d'ànec és més suau i llis, mentre que el de gallina és més rugós i aspre.
Finalment hem pogut veure els dos tipus d'ous per dins. Els hem trencat i n'hem observat les diferències. Hem vist que tots dos tenen una pell que separa la closca de l'interior i que aquesta pell que s'anomena membrana permet que hi hagi una càmara d'aire perquè el pollet pugui tenir oxigen. També protegeix el pollet de bactèries i malalties. 
La clara de l'ou de gallina té un color una mica grogós mentre que la d'ànec és més transparent i clara. Pel que fa al rovell, hem vist que tots dos són taronges, però té un color més fosc el de gallina.

Aquí teniu un recull de l'observació i experimentació que vam fer.


1 comentari:

Si ho desitgeu, podeu deixar el vostre comentari!