diumenge, 29 de novembre del 2015

SORTIDA A LA GRANJA DE PALAUDÀRIES

Aquest dimecres ens ho vam passar d'allò més bé! vam visitar l'AULA D'ENTORN RURAL PALAUDÀRIES, a Can Mas-Pascual, una masia ubicada entre Palau-Solità Plegamans i Lliçà d'Amunt.

Com tots ja sabeu, estem treballant l'ànec com a projecte de classe. Aquesta sortida estava pensada, doncs, per poder conèixer millor aquestes aus però hi vam poder aprendre molt més del què ens esperàvem.

L'experiència va ser totalment positiva i engrescadora pels infants ja que no només vam poder veure tots els animals de la granja, els espais i les eines, sinó també conèixer molt millor tots els animals, el què necessiten per viure, donar-los de menjar, tocar-los, interaccionar amb ells, etc.

Vam començar esmorzant, per agafar forces, i tot seguit ja vam començar la visita. Com no podria ser d'una altra manera, vam començar la visita pels aneguets i els pollets que estaven situats en una sala petita. Tant els aneguets com els pollets estaven en un petit tancat amb palla, menjar, aigua i una bombeta que els donava escalfor, ja que feia poc que havien nascut. Allà vam poder veure les diferències entre uns i altres i vam simular com naixia el pollet posant-lo dins una closca d'ou d'ànec. També els vam posar dins l'aigua i vam veure que de ben petits ja saben nedar. Els vam poder tocar i agafar i això si que ens va agradar! Ens van ensenyar una incubadora on antigament incubaven ous de vàries espècies d'aus, i vam veure que era una mica diferent a la nostra sobretot en quan a la forma, però la funció bàsica que feia (donar escalfor) era la mateixa i també tenia un lloc on posar-hi aigua per tal de donar humitat als pollets que s'estaven formant.

Tot seguit vam continuar la visita a la granja, veient, tocant, agafant i donant de menjar als conills, ànecs adults, pollastres i gallines. Vam visitar una vaca embarassada i vam poder tocar la llet que treia de les mamelles! estava calenta!!! També vam donar de menjar a les seves companyes, que estaven a fora, donant-los blat de moro acabat de collir del camp, vam visitar i tocar els vadells, garrins i cabres. Ah!!! i una cosa que ens va encantar!!!! pujar d'alt del poni!!!! TOTS hi vam pujar i ens va agradar moltíssim!!!

Es feia tard i s'havia de dinar. Vam anar a un espai amb herba, dos sorrals, troncs i taules de pícnic i allà, al sol, vam dinar tranquil.lament. En acabat, vam tenir temps de jugar i tot! però les sorpreses encara no s'havien acabat! abans de marxar ens van portar amb el remolc del tractor a donar un volt pels voltants de la masia i ens va encantar! vam poder veure els camps de l'entorn de la granja, l'estany amb els ànecs coll-verd i també vam poder acomiadar-nos de tots els animals que ja havíem visitat feia poc.

Va ser un dia rodó, ple d'emocions i d'experiències. Tots vam gaudir moltíssim i segur que ho recordarem durant molt temps!

Aquí en teniu les fotografies! gaudiu-les amb els vostres fills!!!

1 comentari:

Si ho desitgeu, podeu deixar el vostre comentari!