dijous, 7 de gener del 2016

PROJECTE ÀNECS

Com tots ja sabeu, el projecte sobre els ànecs no només ha servit per conèixer molt millor aquests animals a nivell teòric sinó també pràctic, ja que hem incubat 8 ous d'ànec durant 28 dies. 

Amb aquesta experiència preteníem conèixer el procés de formació de l'aneguet dins l'ou i quines necessitats tenen els ous de les aus (concretament dels ànecs) per tal que els aneguets arribin a formar-se i sortir.

Una mare de l'escola ens ha deixat una incubadora que feia tot el que les aus fan quan incoben els seus ous (donar-los escalfor i anar-los girant) i nosaltres hem anat posant aigua a la incubadora per tal que tinguessin humitat, però el resultat no ha estat l'esperat...

Després de 28 dies i veient que els ous no eclosionaven, una mare de l'escola ha vingut i ha trencat els ous que crèiem que tenien un aneguet format dins (només dos dels vuit que havíem posat al principi). Dels dos que teníem a la incubadora, només un tenia un aneguet a dins, però estava mort. L'altre era podrit.

Tot i que les causes que l'aneguet no hagi sobreviscut poden ser diverses, aprofitarem per parlar-ne amb els nens i nenes de la classe i fer hipòtesis sobre el què pot haver passat. En aquest cas, un fracàs també pot suposar un aprenentatge perquè els infants poden adonar-se de la importància de l'esforç, la constància, de les necessitats dels altres, del què és la mort, etc.

Malgrat que l'experiència no ha sortit com ens esperàvem, no ens rendirem i de cara a la primavera ens hem proposat tornar-ho a intentar. Així que res està perdut! Us anirem informant de tot el procés de seguida que l'iniciem!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si ho desitgeu, podeu deixar el vostre comentari!