dijous, 12 de maig del 2016


SORTIDA AL MUSEU DE LA XOCOLATA



Seguint amb el treball sobre la xocolata, dimarts vam anar a Barcelona, al Museu de la Xocolata. Allà vam fer-hi un taller, el d'Artistes de la Xocolata, que consistia en conèixer una mica millor aquest producte i poder-ne gaudir fent figures i dibuixos.

Primer de tot l'Anna, la noia que ens va fer el taller, ens va ensenyar el fruit del cacau. Vam poder comprovar que el fruit quan és sec és dur i que a dins hi ha les llavors del cacau, de la mida d'una ametlla. El cacau és un fruit d'un color marró fosc i quan es tritura és molt amarg. No ens va agradar massa el cacau triturat, però quan vam tastar-lo barrejat amb sucre, llet i mantega la cosa ja va canviar, perquè allò si que era una xocolata boníssima!

Vam agafar un motlle de plàstic i el vam omplir de xocolata desfeta. Vam treure la xocolata sobrant i vam col·locar el motlle sobre una safata. Tot seguit vam posar-ho al congelador i al final del taller vàrem desemmotllar-ho i en va sortir la figura de xocolata. Després l'Anna ens va preparar unes mànegues pastisseres plenes de xocolata desfeta i en va tallar la punta. A l'apretar-la en sortia xocolata i vam anar dibuixant sobre un paper el què volíem. Evidentment no vam perdre passada i sempre que podíem tastàvem la xocolata!!!

Finalment, després del taller vam visitar el museu on no només podies veure figures fetes de xocolata, sinó també conèixer més coses sobre els seus orígens, utensilis que s'utilitzaven antigament per treballar la xocolata, màquines per triturar el cacau, etc.

Després de la visita al museu, vam anar al Parc de la Ciutadella i allà vam trobar un parc infantil, on vam dinar i jugar. Per sort no ens va ploure i vam poder gaudir plenament del dia i de l'entorn.

Ens ho vam passar molt bé i a més vam poder tornar a casa amb la figura de xocolata que havíem fet i una rajola de xocolata que el museu ens va regalar.

Tot plegat, un dia ben especial!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si ho desitgeu, podeu deixar el vostre comentari!